Vakantie in eigen land: Hoe doe je dat?

Op vakantie is zó heerlijk, maar naar een ver buitenland zit er niet altijd in. Misschien is er gewoon geen budget of tijd voor, of wil je gewoon niet zo graag ver van huis. Wat er ook het geval is—gelukkig is vakantievieren in of heel dichtbij eigen land ook fantastisch. Als je nu al hotels Hoofddorp of hotels Antwerpen aan het opzoeken bent; blijf nog heel even hangen, dan kijken we precies hoe jij de allerbeste vakantie in Nederland en/of België in elkaar zet! Let’s go!

Je reisgezelschap

Er is één groot, belangrijk ding wat je je eerst moet bedenken; met wie ga je op vakantie? Nu bedoel ik dat niet alleen letterlijk—alhoewel het vanuit een praktisch oogpunt ook gewoon handig is om te weten met welke reisgenoten je weggaat—maar vooral ook in de persoonlijke zin. Iedereen is namelijk anders, en ontspant anders, én viert dus ook anders vakantie. Ga eerst eens bij jezelf na hoe jij altijd ontspant én wat je graag doet op vakantie. Ben je iemand die het liefst de hele dag op pad is in de natuur? Of wil je juist graag op pad zijn in de stad—om kunst te bezoeken, of historische monumenten, of lekker door de winkelstraten te struinen en kleding te kopen die je niet per se nodig hebt, maar die wél gewoon heel mooi is? Of vind je het juist heerlijk om op vakantie op alle manieren rustig aan te doen; lekker uitslapen, een beetje wandelen, veel lezen. Ga dit bij jezelf na, en ook vooral bij je reisgenoten. Dan weet je namelijk twee dingen al iets meer zeker: wat voor vakantie het moet worden én waar je wellicht heen gaat. 

Je bestemming

Ons landje is namelijk supermooi, en onze Zuiderburen zijn dat ook! Voor liefhebbers van natuur is er natuurlijk de Veluwe, maar Zuid-Limburg en zelfs plekken als de Mokerheide zijn ook prachtig om te wandelen en uit te waaien. Daar hoef je niet eens heel ver voor van huis. Voor zij die het water op willen is er de Biesbosch en natuurlijk de prachtige kust, van Scheveningen tot de eilanden. Maar hoor je al dit natuurgedoe en denk je alleen maar; jeetje, nee, waar is m’n cultuur, waar zijn m’n winkelstraten? Dan hebben Nederland en België gelukkig ook nog zat leuke steden. Natuurlijk Amsterdam, maar geef andere steden ook een kans! Utrecht of Zwolle, bijvoorbeeld—of Antwerpen, of Gent! 

 

Kortom, de eerste en meest belangrijke stap vóór het daadwerkelijke boeken van een vakantie is erachter komen wat voor vakantie het moet worden. Daarna is het appeltje eitje. Dus—fijne vakantie!

You May Also Like