Reisvaccinaties voor Tanzania: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nodige reisvaccinaties. Het is namelijk mogelijk dat je in contact komt met bepaalde ziektes die in Nederland niet voorkomen, maar wel in Tanzania. Om deze reden is het verstandig om je goed te laten informeren over de vaccinaties die je nodig hebt.

Op de website van Reisprik kun je een overzicht vinden van de vaccinaties die voor Tanzania worden aanbevolen. Dit overzicht is gebaseerd op de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Hieronder zullen we de meest voorkomende vaccinaties Tanzania bespreken.

Gele koorts vaccinatie

Als je vanuit een land reist waar gele koorts voorkomt, is een gele koorts vaccinatie verplicht voor Tanzania. Dit geldt ook als je alleen maar een tussenstop maakt in een land waar gele koorts voorkomt. Het is belangrijk om het gele vaccinatieboekje mee te nemen als bewijs dat je bent gevaccineerd.

Hepatitis A vaccinatie

Hepatitis A is een besmettelijke leverziekte die wordt veroorzaakt door het hepatitis A-virus. In Tanzania komt deze ziekte voor en daarom wordt een hepatitis A vaccinatie aangeraden.

DTP vaccinatie

DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Deze ziektes worden veroorzaakt door bacteriën en virussen die in Tanzania voorkomen. Het is daarom belangrijk om een DTP vaccinatie te halen voordat je naar Tanzania reist.

Buiktyfus vaccinatie

Buiktyfus is een besmettelijke darminfectie die wordt veroorzaakt door de salmonellabacterie. Het komt veel voor in Tanzania en daarom wordt een buiktyfus vaccinatie aangeraden.

Meningitis vaccinatie

Meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen en het ruggenmerg. In Tanzania komt met name de bacteriële meningitis voor. Een meningitis vaccinatie wordt daarom aangeraden als je in de risicogroep valt.

Rabiës vaccinatie

Rabiës is een virusinfectie die wordt overgedragen door dieren, met name door honden, katten en vleermuizen. In Tanzania komt rabiës voor en daarom wordt een rabiës vaccinatie aangeraden als je van plan bent om veel tijd door te brengen in de natuur of als je van plan bent om met dieren te werken.

Malaria preventie

Malaria is een infectieziekte die wordt overgedragen door muggen. Het komt veel voor in Tanzania en daarom is het belangrijk om malaria preventieve maatregelen te nemen. Dit kan door middel van malariatabletten en het gebruik van DEET.

Conclusie

In Tanzania komt een aantal ziektes voor die in Nederland niet voorkomen. Om deze reden worden een aantal vaccinaties aangeraden. Dit zijn onder andere de gele koorts vaccinatie, de hepatitis A vaccinatie, de DTP vaccinatie, de buiktyfus vaccinatie, de meningitis vaccinatie en de rabiës vaccinatie. Daarnaast is het belangrijk om malaria preventieve maatregelen te nemen.

You May Also Like