Leuke dingen doen etten-leur

Met de zon die zich steeds vaker laat zien, is er geen reden om niet te genieten van een middagje weg in Etten-Leur! Of je nu alleen bent, met je partner of met je vriendengroep, er is altijd wel wat leuks te doen in dit levendige dorp. Hieronder staan enkele leuke activiteiten waarmee je een dag kan vullen.

Neem een kijkje bij het Kasteel van Etten-Leur. Dit kasteel uit de 15e eeuw is een prachtig stukje geschiedenis, dat tegenwoordig opengesteld is voor publiek. Je kan er rondkijken in de landgoederen en interessante informatie vinden over de omgeving en de geschiedenis ervan.

Ga naar de Etten-Leurse markt. Iedere zaterdagmorgen komt de markt tot leven op het marktplein in het hart van Etten-Leur. Je kan er dagverse producten kopen die direct van de boer komen, zoals groenten, fruit, vlees en vis. Ook zijn er diverse kraampjes met allerlei boeketten bloemen, versgebakken brood en andere lekkernijen.

Bezoek het Natuurcentrum De Bloemert. Dit centrum is een prachtige plek waar je veel over het natuurlijke milieu rond Etten-Leur kan leren. Er is een uitgebreide collectie opgezette dieren, zoals vogels, insecten en reptielen, en er worden regelmatig leerzame workshops georganiseerd.

Neem een kijkje bij de Sint Jan Baptist Kerk. Deze monumentale kerk uit de 13e eeuw staat als een waar kunstwerk middenin Etten-Leur en is absoluut een bezoek waard. Binnenin vind je prachtige fresco’s en andere religieuze schatten die je terugvoeren naar vroeger tijden.

Etten-Leur heeft dus veel te bieden als je op zoek bent naar leuke activiteiten voor een dagje uit. Of je nu alleen bent of met vriendengroep, hier kan iedereen genieten van alles wat het dorp te bieden heeft!

You May Also Like