Dit moet jij weten voor het doen van een haartransplantatie

Niet iedereen heeft evenveel geluk als het gaat om het hebben van een mooie bos haar. Dit kan al vanaf geboorte zo zijn, maar de kans bestaat ook dat je door de jaren heen haarverlies ondervindt. Wat de reden dan ook mag zijn dat je een haartransplantatie nodig hebt, er zijn wel een aantal dingen die goed zijn om te weten. Door te kiezen voor een haartransplantatie, kun je ervoor zorgen dat jij weer meer haar op je hoofd hebt en je zelfvertrouwen verbetert. In dit artikel kun je meer vinden over wat er allemaal bij een haartransplantatie komt kijken.

 

Wat is een haartransplantatie nou eigenlijk?

Wanneer je kaal wordt, kun je ervoor kiezen om haar op je hoofd de laten plaatsen door middel van een transplantatie. Er wordt bij een haartransplantatie voor gezorgd dat haar dat op plekken zit waar er voldoende is, wordt weggehaald en vervolgens teruggeplaatst op de plek waar jij meer haar wilt. Bij een haartransplantatie kun je er onder andere voor kiezen om je haar van je haar krans te verplaatsen naar je kruin of inhammen. Bij deze transplantatie wordt het gehele haarzakje, met ook het DNA, overgeplaatst. Dit houdt in dat deze haren niet meer zullen uitvallen. Door de technieken die wij vandaag de dag hebben, is het dus mogelijk om te kunnen genieten van haar zonder haargroei.

 

Het doen van een haartransplantatie

In het geval dat je hebt besloten om een haartransplantatie te gaan doen, zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. Zo is verstandig om te gaan kijken naar de plek waar je de haartransplantatie wilt gaan doen en op welke manier. Op dit moment is een haartransplantatie Turkije erg populair, omdat ze zich hier al langer op dit gebied specialiseren. Wel is het in dit geval nodig om voldoende tijd vrij te maken voor een reis naar Turkije en terug. Dit is voor lang niet iedereen mogelijk. Ook is er onderscheid te maken tussen de verschillende manieren waarop de haartransplantatie verloopt. Een van de mogelijkheden is een fue haartransplantatie. Bij een haartransplantatie worden er rond de 1000 grafts weggehaald uit het donorgebied. Dit wordt met een holle naald gedaan waarmee de haren inclusief het DNA worden losgemaakt. Vaak is het een project dat meerdere dagen duurt. Wel is dit afhankelijk van de hoeveelheid haar die je extra wilt laten plaatsen.

You May Also Like